Met je band de wereld veroveren

Er zijn veel mensen die ervan dromen, maar slechts een paar die het daadwerkelijk lukt: beroemd worden met je eigen bandje.

Het Utrechtse duo Sailing to Suez is inmiddels hard aan de weg aan het timmeren in Utrecht en de rest van Nederland. Dit jaar speelden ze in diverse kroegen, wonnen ze een tour door Frankrijk en stonden ze op het Bevrijdingsfestival in Brabant. Maar hoe moet dat nou, doorbreken met je band?

“Het is vooral een kwestie van heel veel optreden. Je moet elke kans aangrijpen. Dit is niet alleen een mogelijkheid om bekender te worden bij het publiek, maar ook om goede contacten te leggen met andere opkomende muzikanten en bandjes. Wij hebben hier altijd veel aan gehad.”

“Toen wij net begonnen met spelen kwam het regelmatig voor dat we alleen voor het barpersoneel stonden te spelen. Dat is leuk, maar niet wat je wil. Het liefst sta je voor een uitverkocht Ahoy, maar je moet je altijd goed blijven realiseren dat dat dan nog niet realistisch is.”

“Wat ook heel belangrijk is, is dat je je bandje goed promoot. Dit doen wij nu allemaal zelf. Wanneer wij ergens optreden stellen wij ons publiek op alle mogelijk manieren op de hoogte: via Facebook, WordPress en Instagram zijn wij te volgen en blijven de mensen op de hoogte.”

“Je moet er vooral voor zorgen dat je blijft spelen. Het liefst minimaal één keer per week. Het maakt niet uit of dat in de kroeg om de hoek is, of dat je in de Tivoli staat. Je moet mensen de kans geven om jou en je muziek te leren kennen, dan komt de rest vanzelf wel.”

Het hele item over Sailing to Suez is te bekijken in de tiende CampusTalk uitzending.

De laatste weken is Sailing to Suez druk bezig geweest met het uitbrengen van een nieuwe single; Superstar. Luister de nieuwe hit hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.