Utrecht Skate Parade kleurt roze

Op 17 juni vindt er een speciale editie van de Utrecht Skate Parade plaats. Alle deelnemers wordt gevraagd om in roze kleding mee te doen aan de tocht. Dit ter ere van de opening van het Midzomergrachtfestival die dag.

Het Midzomergracht Festival viert deze zomer voor de 20ste keer seksuele diversiteit en gender diversiteit. Tien dagen lang zijn er in Utrecht diverse activiteiten op het gebied van cultuur, sport, debat en ontmoeting. Hiermee wil het festival zorgen voor meer tolerantie ten aanzien van seksuele diversiteit. De activiteiten zijn dan ook toegankelijk voor iedereen.

Tijdens het festival is er plaats voor alle LHBT-organisaties uit Utrecht om zich te presenteren zoals organisatie Natuurlijk Samen. Dit is een samenwerkingsverband om de veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders te verbeteren.

Wil je weten hoe de Utrecht Skate Parade er normaal aan toe gaat? In uitzending 16 van seizoen Zomer 2015-2016 legt organisator Doris Breedveld uit hoe de sfeer is tijdens zo’n parade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.