Waar vind je Utrechtse brouwerijen?

In onze CampusTalk uitzending (CT17) gingen we met een biertje van brouwerij De Leckere naar Antwerpen om te zien wat ze er in het échte bierland van vinden. Maar brouwerij de Leckere is niet de enige brouwerij uit de omgeving van Utrecht. Campusblog maakte een lijst met brouwerijen uit de buurt.

De Leckere
De Leckere is het Utrechtse speciaalbier dat gebrouwen wordt op een industrieterrein in De Meern. Er zijn verschillende soorten biertjes verkrijgbaar: donker, blond, triple of juist wat lichter – ieder met een eigen naam. De Leckere wordt op veel plekken in Utrecht verkocht en ook steeds meer buiten de eigen stad worden de biertjes gesignaleerd.

Oproer
Brouwerij Oproer is een samenvoeging van de twee oude brouwerijen Rooie Dop en RUIG Bier. Wie langskomt bij de brouwerij kan veel verschillende soorten biertjes proeven en genieten van een lekker hapje eten in het bijbehorende restaurant.

Maximus
Maximus is woensdag t/m zondag voor iedereen geopend die eens wil zien hoe biertjes hier gebrouwen worden. De bieren zelf kunnen daar natuurlijk ook geproefd worden, maar daarvoor kun je ook langsgaan bij “De Drie Dorstige Herten” in de binnenstad, of bij “Berts Bierhuis” aan de Twijnstraat.

Huisbrouwerij Kapitale
In de wijk Zuilen zit ook nog een brouwerijtje verstopt, maar dan gewoon bij iemand thuis. Bij Kapitale worden biertjes gebrouwen door iemand die zijn hobby heeft uitgewerkt naar iets groters. Je kunt langskomen op afspraak.

CEAUX
Bij CEAUX worden verschillende bieren gebrouwen, ieder met z’n eigen smaak die je niet overal tegenkomt. Je moet er misschien van houden, wordt op de website gesuggereerd. Iets nieuws proberen? Dan ben je bij deze brouwerij aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.