“Overlast Kanaalstraat vooral door lachgaspatronen”

Foto door: Lisa Mackenzie 

De Amsterdamsestraatweg kende tot drie maanden terug veel overlast. De gemeente besloot hierdoor een collectieve sluittijd in te voeren om de problemen te verminderen. Bedrijven moeten dus eerder dicht. Bewoners zijn tevreden met de ingevoerde regel want er is volgens hen minder overlast. De Amsterdamsestraatweg is niet de enige straat met overlast, ook in de Kanaalstraat is het raak. Hier vind je veel patronen van lachgas. Is de collectieve sluitingstijd dan ook niet handig in straten als de Kanaalstraat?

De Kanaalstraat wordt door de PvdA Utrecht omschreven als een straat waar de verkeersoverlast tot passende maatregelen heeft geleid. Een van de maatregelen zijn de recent geplaatste verkeersdrempels die hardrijdend verkeer tegen moet gaan. Volgens Marleen Haage, gemeenteraadslid PvdA Utrecht, heeft dit nog niet tot het gewenste resultaat geleidt. “De overlast valt wel mee”, zegt ze. “Het is eerder ’s middags dan ’s nachts.” Toch noemen bewoners, volgens de website van de PvdA, als aandachtspunt in Wijk West: overlast van jongeren in de avonduren. Daarom ging CampusBlog langs bij de buurtbewoners van de Kanaalstraat om te peilen naar deze overlast.

Verhalen van bewoners 

Anouk van de Beek, woonachtig in zijstraat grenzend aan de Kanaalstraat, vertelt: “’s Nachts wordt er hard naar me geroepen, maar overdag heb ik hier geen last van. Ik heb het er wel eens met andere bewoners over dat de drempels eigenlijk ook niet werken. De automobilisten rijden tussen de drempels ook erg hard. Misschien wel om te provoceren.”

 

Een terugkerend onderwerp in de gesprekken met de bewoners is lachgas, zoals ook in bovenstaande tweet te lezen is: “Er is een overschot aan lachgas patronen in de Kanaalstraat”, zegt Anne-Maartje Lemereis. ” Als ik ’s ochtends na het weekend wegfiets zie ik nog steeds de patronen op straat liggen, je moet goed uitkijken dat je niet met de fiets onderuit gaat.”

Ook heeft Anne-Maartje gezien dat automobilisten met lachgas achter het stuur zitten. “Bestuurders hebben dan gewoon een ballon in hun mond. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Wat mij betreft mag daar wel wat aan gedaan worden.” Anne-Maartje voelt zich verder wel veilig in de straat maar ziet nog wel graag dat er wat gebeurt aan het lachgas.

Oplossing gezocht 

Het oplossen van deze ‘lichte’ vorm van overlast in de Kanaalstraat zit volgens Marleen niet in het invoeren van een collectieve sluitingstijd. “De overlast komt niet zozeer door winkels die daar gevestigd zijn.” Anne-Maartje kan zich daarbij aansluiten. “Ik vind het heerlijk dat ik tot laat naar de verschillende bedrijven/ondernemers kan gaan, dus ik zeg nee tegen het eerder dichtgaan van horeca en winkels hier.”

Nieuwsgierig hoe de overlast op de Amsterdamsestraatweg is na het invoeren van de collectieve sluittijd? Kijk dan naar dit item in CampusTalk.

Poll

Laat ons via onderstaande poll weten of jij overlast ervaart in jouw straat. 

Ervaart u ook overlast in uw straat?

View Results

Laden ... Laden ...

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.