Zeearend ingezet om drone uit de lucht te halen

De politie heeft er een nieuw dier bij; namelijk de zeearend. Ruim een jaar geleden is de politie begonnen met het trainen van deze Amerikaanse zeearenden. De dieren hebben examen gedaan en kunnen vanaf nu operationeel worden ingezet.

De roofvogels moeten er voor zorgen dat prominente personen beschermd worden tegen ongewenste drones. De bedoeling is dat de beesten de ‘ongewenste drones’ pakken en naar een veilige plek brengen. Zie hieronder hoe dat gaat:

Momenteel is de politie samen met TNO bezig om zogeheten klauw-beschermers te ontwikkelen om mogelijke snijwonden aan de poten te voorkomen.

Wil je weten hoe Reinier de Valkenier denkt over de inzet van roofvogels? Kijk hier de hele uitzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.