Bewust kindvrij redding voor de aarde

Antinatalisme, een term dat bij veel mensen onbekend is. Wellicht omdat het een taboe is, of ongebruikelijk is. Maar waarom is iedereen zo gebrand op een duurzaam leven, maar lijkt te vergeten dat het maken van kinderen alles behalve duurzaam is?

Antinatalisme: een negatieve waarde toekennen aan de geboorte van kinderen. Een antinatalist vindt dat de wereld overbevolkt is en doet om die reden niet mee aan de oerdrift van voortplanting. Sommige mensen zijn hier heel open over en nemen geen blad voor de mond. Jesse Reith heeft een blog geschreven over dit onderwerp en sprak een aantal antinatalisten om hun verhaal aan te horen.

 

Zo sprak hij met Marcella. Zij heeft geen kinderen omdat ze ‘bewust’ is, zo zegt Marcella dat zelf. Bij het leven op aarde horen volgens haar geen kinderen meer. Ze vindt de mens de grootste parasiet op aarde. Dat er mensen zijn op aarde die honger lijden en tegelijkertijd voedselspelletjes gedaan worden in Amerika, snapt Marcella niet. Het is de manier van leven van mensen op aarde die Marcella doet beslissen zelf geen extra mensen op deze aarde te zetten.

Er zijn ook andere redenen om geen kinderen te nemen. Loeka, ook geïnterviewd door Jesse, vertelt dat ze gelukkiger zal zijn zonder kinderen. Het past volgens haar niet bij haar karakter. Ze zegt: ‘Volgens mij zijn er mensen die verschrikkelijk slechte ouders zijn maar daar pas achter komen als ze kinderen hebben. Die verantwoordelijkheid wil ik niet dragen.’

In deze aflevering van CampusTalk zie je 67-jarige Jos Riechelmann. Ook hij is bewust kindvrij en vertelt over zijn visie op deze wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.