De beste yogavideo’s op Youtube

Het is bij de fanatiekelingen al jaren bekend, maar nu pas wetenschappelijk vastgesteld: yoga onstresst. Reden genoeg dus om die yogamat eens uit te rollen. Met de hulp van deze Youtubers kun je thuis meteen aan de slag!

Je zag het al in CampusTalk aflevering 3: wetenschappers aan de Universiteit van Pittsburgh hebben vastgesteld dat yoga een kalmerende werking heeft. Daardoor wordt jouw zogenaamde ‘vecht- of vluchtinstinct’ beïnvloed. Deze reactie ontstaat wanneer gevaar dreigt, maar tegenwoordig heeft men steeds vaker die reactie terwijl er helemaal niks ernstigs aan de hand is. Kortom, we zijn non-stop overspannen. Dat schiet natuurlijk niet echt op, dus laten we eens kijken hoe jij als drukbezette wereldburger in zo min mogelijk tijd de kalmerende voordelen van yoga mee kan pikken. Deze video’s kunnen je daarbij een handje helpen.

 

1 – Yoga with Adriene

Ze is één van de populairste Youtubers op het gebied van yoga en dat is niet zo gek. De video’s van Adriene zijn namelijk tot in de puntjes verzorgd. Alle oefeningen worden haarfijn uitgelegd en haast is er absoluut niet bij. Haar zwoele, rustige stem brengt je zonder twijfel helemaal tot rust. Op die manier heeft Adriene al bijna 1.700.000 mensen aan zich weten te binden. Adriene’s onderstaande video is perfect om kennis te maken met de kalmerende werking van yoga.

 

2 – PsycheTruth

De dames van PsycheTruth bieden tientallen yogavideo’s voor beginners en gevorderden. Deze video houdt direct verband met de ontstressende werking van yoga. Ga lekker zitten, volg de ademhaling van Sanela en ontspan. Zo nu en dan zitten er opmerkelijke oefeningen tussen, zoals het dichtdrukken van een neusgat. Maar niet geschoten is altijd mis, toch?

 

3 – ManFlowYoga

Er zwerven veel onzinvideo’s op Youtube waarbij je als beginner al in de meeste ingewikkelde acrobatische poses wordt gedwongen. ManFlowYoga is klaar met die poeha en brengt het in deze video terug naar de basis. Dean legt op een nuchtere manier zeven beginnersposes uit om yoga onder de knie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.