Duurzaam in een handomdraai

Foto: Merel Rietveld


Het begrip duurzaamheid gaat vaak gepaard met de gedachten dat het moeite en geld kost. Nine de Jonge, coördinator werkgroep Jong & Duurzaam van NJR (Nationale Jeugd Raad), laat in de uitzending van 21 oktober om 16.30 uur weten dat dit niet per se zo hoeft te zijn. De Jonge geeft hieronder tips over hoe je thuis op een simpele manier aan een duurzamere wereld kunt bijdragen.

,,Je kunt besparen op warm water, door een warme trui te dragen in plaats van de verwarming aan te zetten. Bij apparatuur dat je zelden gebruikt, zoals een stereo, kun je de stekker eruit halen. Maar met name het vermijden van chemische middelen scheelt al heel veel. Gebruik bijvoorbeeld soda als schoonmaakmiddel en een zeepje als wasmiddel. Overstappen naar een duurzame bank is kosteloos. En let gewoon op wat je koopt, probeer zoveel mogelijk tweedehands te verkrijgen en de lokale economie te stimuleren, via de markt, restaurants en/ of winkels”, aldus De Jonge.

Fruitteler Izaäk Westeneng, die vrijdag 21 oktober om 16.30 uur in dezelfde uitzending aan het woord komt, wil daar nog het volgende aan toevoegen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.