Eieren voor je geld bij De Rechtbank

Foto: Layla Hesseling


In de rubriek ‘De Uutsmeiter’ testen drie redactieleden de uitsmijter in verschillende restaurants in Utrecht. Het testpanel beoordeelt de uitsmijters op de eieren, het brood en de garnering. Dit keer is het de beurt aan restaurant De Rechtbank.  


‘See you in court’ is de veelgebruikte leus van restaurant de Rechtbank. Vroeger moest je er je zonden opbiechten aan de rechter, tegenwoordig kan je er overnachten en een uitsmijter of biefstuk eten. Restaurant de Rechtbank is al jaren een begrip in Utrecht en houdt zich vast aan vertrouwde horeca regels; vriendelijke bediening maar met gepaste afstand, de tafels netjes gedekt en een lichte open zaak.

Al snel komt de uiterst behulpzame bediening onze bestelling opnemen. Om misverstanden te voorkomen wordt er gevraagd of het wit of bruin brood moet zijn, of we ham, kaas, spek of alle drie willen en of deze ingrediënten meegebakken moeten worden. Deze duidelijkheid is fijn. Ondanks dat het restaurant bijna vol zit, krijgen wij onze uitsmijter met het kaas en spek meegebakken op bruin brood, binnen tien minuten. Na een grondige visuele keuring, is het tijd voor de eerste hap.

Criterium 1: Het ei
Een vereiste aan een uitsmijter is tenminste twee héle dooiers. Er zitten op deze uitsmijter drie eieren en door het gesmolten kaas heen zien we dat de dooiers heel zijn. Check. Zodra wij ons mes in een eerste dooier zetten, loopt het eigeel over de hele boterham heen, zoals je bij een uitsmijter verwacht. Het eiwit was niet heel stevig en smaak mocht iets pittiger.

Criterium 2: Het brood
Het brood vonden we het minst lekker. Het zijn drie plakken volkoren brood waarvan de korst niet erg knapperig is. Daardoor missen we wat bite bij de uitsmijter.

Criterium 3: De garnering 
Een simpele maar kleurrijke salade vrolijkt het bord op. Het is een frisse afwisseling met de wat flauwe uitsmijter. Wel is het vrij standaard en niet heel verrassend.

Dit brengt ons tot de volgende eindbeoordeling:

naamloos

Bekijk onze test op beeld via CampusTalk!

Deze test is uitgevoerd door drie studenten journalistiek. Het zijn geen culinaire wonderen, dus neem deze recensie met een korreltje zout. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.