Jongeren wonen bij ouderen in Verzorgingshuis Tolsteeg

Jongerenhuisvester Socius dacht twee vliegen in een klap te slaan, door jongeren en ouderen samen te laten wonen in verzorgingshuis Tolsteeg aan de Saffierlaan in Utrecht.

In de voormalige zorgvleugel van het verzorgingshuis creëerde Socius 160 wooneenheden voor jongeren. Ben je benieuwd hoe dit bij de bewoners bevalt? Kijk dan naar de zevende aflevering van Campustalk Herfst 16/17.

Eén van de jongeren die tussen de ouderen woont is Helena Haalebos. Zij is niet zomaar een bewoonster…
Om het verzorgingshuis wat op te vrolijken werd kunstenaar Mattia Campo D’allorto ingeschakeld. Hij vroeg of hij Helena mocht fotograferen en voor Helena het wist stond zij met haar gezicht op de muurschildering aan de zijkant van het gebouw. De muurschildering is bedoeld om jong en oud nog dichter bij elkaar te brengen dan ze nu al zijn.

De oudere vrouw op de muurschildering is mevrouw Bakker. Helena en mevrouw Bakker hebben elkaar voor het eerst ontmoet onder de muurschildering. De schildering wordt ook echt als een ontmoetingsplek voor jong en oud gezien. Mevrouw Bakker wilde helaas niet op camera reageren.

Meer werk van kunstenaar Mattia Campo D’allorto kan je bekijken op zijn Instagram pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.