Van Kill Bill tot Harry Potter

Foto’s: Roy Kramer

Opgaan in één van je favoriete filmfiguren. Dit kan bij cosplayen. Voor Roy Kramer de normaalste zaak van de wereld. Hij ontwerpt en maakt namelijk kostuums waarmee hij personages kan uitbeelden tijdens het cosplayen. Benieuwd naar Roy’s creaties? Lees dan even verder. 

In Uitzending 7 herfst 16/17 van CampusTalk kan je zien waarom Roy graag deelneemt aan Cosplay activiteiten. Ook is in deze uitzending Roy’s atelier te zien. In Roy’s atelier zijn allerlei verschillende creaties te vinden. Deze heeft Roy allemaal zelf ontworpen. Op de vraag of Roy ook kostuums op aanvraag maakt lacht hij: “Ik ben nog geen jaar uit de schoolbanken dus het liefste doe ik eerst nog even wat ervaring op en maak ik dus kostuums alleen voor bekenden of mijzelf.”

Kostuum Nightmare Before Christmas

roy

Bij cosplay ga je dus op in verschillende figuren. Zo is Roy ook fan van de film ‘The Nightmare Before Christmas’. De hoofdpersonage Jack (skelet) van ‘The Nightmare Before Christmas’ is links op de afbeelding te zien. Dit is een vriend van Roy. Roy voelt zelf meer voor het personage van ‘Mayor’ oftewel de burgemeester in de film. Dit kostuum heeft Roy zelf ontworpen. In de bekende Tim Burton film heeft de Burgemeester twee gezichten, namelijk een blij en een verdrietig gezicht, die zich om draaien zodra zijn gevoelens omslaan.

Kostuum Lola Andrew

roy

Op deze foto is Roy gekleed als een vrouw genaamd Lola Andrew. Deze kleding was voor de Midwinter Fair. Voor zijn opleiding heeft Roy verschillende kleding stukken gemaakt, waar van een aantal bij een modeshow te zien waren. Voor zijn eindexamen heeft Roy ook een cosplay-outfit gemaakt. Namelijk een pak geïnspireerd op de film Kill Bill. Ben je benieuwd? Kijk dan uitzending 7 van Campus Talk.

Kostuum Steampunk

_mg_0286

In kasteel de Haar vindt jaarlijks het evenement Elfia plaats. Roy is hier een van de vaste bezoekers. Hij toont hier graag zijn creaties als cosplayer. Dit kostuum was Roy’s eerste ‘steampunk’ outfit. Deze stijl is geïnspireerd op de 19e eeuw toen stoomkracht nog een primaire krachtbron was . Het is een subgenre van fantasy.

Roy is natuurlijk niet de enige die naar Elfia gaat. Zo zijn er ook mensen die zich laten inspireren door boeken. Hieronder zie je een kostuum gebaseerd op de fantasierijke wereld van Harry Potter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.