Jesse Puts gaat voor goud in Tokyo

Door Valerie van Til

Na de wereldkampioenschappen in Canada heeft Jesse Puts zich nu ook geplaatst voor het WK in Boedapest in de zomer van 2017. Maar dat is niet het uiteindelijke doel van Puts; in 2020 wil hij op de Olympische Spelen in Tokyo staan.

Het is nog ver weg maar Marcel Wouda, hoofdcoach van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), ziet het positief in en verwacht dat er ook medailles op de volgende Olympische Spelen zullen worden gehaald. “Daar geloof ik heilig in. Als hoofdcoach van de KNZB moet ik dat ook zeggen, maar ik denk ook echt dat het kan. Als we het bij de vrouwen kunnen, kunnen we het bij de mannen ook. We hebben de talenten”, zegt Wouda.

Marcel Wouda, hoofdcoach KNZB   (Foto: Valerie van Til)                      

De hoofdcoach verwacht dat Puts één van de kandidaten is die naar de Olympische Spelen zal gaan, mits hij er nog een tandje bij zet. In Nederland heeft hij het in ieder geval al voor elkaar. “De grootste tegenstander van Jesse op dit moment in Nederland is Jesse zelf. Daarmee bedoel ik dat hij op dit moment gewoon de allerbeste is die we hebben op die 50 meter vrije slag.”

Puts heeft er alle vertrouwen in dat hij na het WK in Canada ook op de Olympische Spelen in Tokyo de gouden plak in ontvangst zal nemen.

Voor een topsport als zwemmen is een ijzersterke conditie nodig en een aangepast voedingspatroon. Puts vertelt over zijn dagelijkse routine: “Ik probeer 4000 calorieën binnen te krijgen per dag”.

 

 

 
Jesse Puts was in de uitzending van Campustalk in seizoen 16/17 winter. Kijk de uitzending hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.