Rijles geven aan je kind? 650 euro boete

We kennen het allemaal wel: je gaat thuis nét te laat weg waardoor je moet opschieten. Als je met de bus of de fiets gaat is er meestal niet zo veel aan de hand. Maar met de auto heb je al snel de neiging om sneller te gaan rijden, een paar kilometer boven de maximale snelheid. Flits! Je rijdt ook nog eens door rood.

De boete voor door rood rijden is 230 euro plus administratiekosten van 9 euro. De afgelopen jaren werden de boetes telkens weer verhoogd. In 2017 is dit niet het geval, sommige boetes zijn zelfs iets goedkoper geworden. Hieronder een lijstje van de duurste verkeersovertredingen, mocht je van plan zijn deze te gaan maken.


Ondeugdelijke remvertraging: 750 euro
Heb je al paar keer een oproep gehad van de APK maar ben je nog steeds niet geweest? Als je remmen niet goed meer werken en je een remvertraging hebt van meer dan 2,0 m/s krijg je een boete van 750 euro.


Rijden onder invloed van alcohol: 650 euro
Na een feestje is het niet verstandig om achter het stuur te kruipen. Natuurlijk niet voor de veiligheid van jezelf en anderen, maar ook niet voor je portemonnee. Heb je een promillage van 1,16 tot 1,30 procent in je bloed zitten? Dan krijg je een boete van 650 euro.


Rijles geven zonder certificaat: 650 euro
Als het je een goed idee lijkt om je zoon of dochter zelf les te gaan geven: doe het niet. Wordt je gesnapt, dan wacht je een boete van 650 euro. Dit geldt ook voor een rijschool. Als de rijinstructeur geen certificaat heeft moet hij ook betalen.


Bumperkleven: 600 euro
Je komt weleens weggebruikers tegen die niet helemaal hebben begrepen hoe hard je mag rijden. Door deze mensen te pushen en te gaan bumperkleven bereik je meestal niet veel en je ontvangt er ook nog eens een enorme boete voor. Deze boete kan oplopen tot 600 euro wanneer je 100 kilometer per uur of harder rijdt en je op minder dan drie meter afstand bent van je voorganger. Daarnaast is het natuurlijk ook levensgevaarlijk, want zo kun je nooit op tijd remmen in een noodsituatie.

Opvallend genoeg is de boete voor spookrijden niet zo hoog. Deze bedraagt slechts 140 euro.

In de Boetebase van de overheid kun je de hoogtes van alle boetes vinden, zowel op de weg als openbare orde en andere overtredingen.

Wil je meer weten over de hoge boetes? Bekijk dan CampusTalk aflevering 6 van seizoen Winter 2016/2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.