Tuinman zijn van de Domtuin gaat niet alleen over planten

Al bijna veertig jaar staat Sies Jonkman klaar voor de Pandhof van de Dom en in die lange tijd heeft hij als vaste tuinman veel meegemaakt. Van wielrenners ontvangen vlak voor de start van de Tour de France, tot modeshows en fotoshoots. Sies deelt een aantal verhalen.

De start van de Tour de France in Utrecht was voor de meeste Utrechters al een hele bijzondere ervaring op zich. Sies zat er pas echt dicht op. Hieronder is te zien hoe Sies’ ervaring is verreikt door de komst van bekende wielrenners in “zijn” Domtuin. Uiteraard is de heg keurig gesnoeid. Ook mocht Sies een rondje fietsen op een wel heel bekende fiets. ‘De tuin stond vol met journalisten van over de hele wereld. Het was heel bijzonder om mee te maken. En de fiets, die wilde ik graag even aanraken. Ik was aangenaam verrast dat ik er een rondje op mocht fietsen.’

In CampusTalk 4, winter 2016/17 vertelt Sies dat de Domtuin eind jaren 70 nodig onder handen genomen moest worden. ‘De muurvensters zaten onder de graffiti, er waren nog geen buxushaagjes. Kortom: het was een heel verwaarloosde plek.’ Inmiddels is dit wel anders. Hoewel Sies nooit had verwacht dat hij na bijna veertig jaar nog steeds zo intensief de Domtuin zou onderhouden, doet hij het met veel plezier. In het onderstaande filmpje vertelt Sies waarom.

 

Wil je de Pandhof van de Dom bezoeken? Houd dan rekening met de openingstijden. Doordeweeks kun je een bezoekje brengen tussen 10:00 en 16:00. ’s Weekends is de tuin open tussen 12:00 en 16:00 uur. Volgens Sies is de lente het beste seizoen voor een wandeling door de tuin, wanneer er veel kleuren te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.