Wat Jonahs overlijden achterliet

Behalve dat er een slangetje uit zijn neus stak, zag men niets aan de zieke Jonah. Het vierjarige jongetje overleed 24 oktober 2015 aan de gevolgen van neuroblastoomkanker. Maar hij heeft diepe indruk achtergelaten.

De stichting Knights Templar Motorcyclist Charity Organization had geld ingezameld voor Jonah zodat hij naar Amerika kon gaan voor genezing. Jonah heeft deze reis niet gehaald, maar het geld is niet verloren gegaan. Er is een hobbelmotor geplaatst voor het Prinses Máxima Centrum dat momenteel gebouwd wordt, een centrum voor kinderoncologie.

Jonah op de motor
Jonah op de motor

Ook hebben de ouders van Jonah de stichting ‘Vrienden van Jonah’ opgezet die zich inzet voor iedereen die te maken krijgt met kanker. De stichting bestond al om geld in te zamelen voor een verblijf in Amerika en is omgezet in deze nieuwe vorm, omdat Jonahs ouders weigeren de strijd op te geven. Daarnaast is er een boek verschenen over Jonah, de titel draagt zijn naam. Geschreven door Jonahs moeder, om verbondenheid en liefde te brengen.

Jonah tijdens de rit
Jonah tijdens de rit

 

Bekijk hieronder wat Marcel Hagen, de voorzitter van KTMCO, die goededoeleritten organiseren, over Jonah vertelt.

 

Hieronder is de Campustalk uitzending (uitzending vier, wintereditie 2016/2017) terug te zien waar Jonah en de goededoelenritten van de KTMCO in voorkwamen. En als je niet precies weet wat neuroblastoomkanker eigenlijk inhoudt – een expert legt het uit, dus vergeet niet te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.