10 gekke biertjes die je een keer geproefd moet hebben (als je durft)

In Campustalk Winter 2016-2017, aflevering 11 van donderdag 12 januari zag je dat er een ware hype is ontstaan rondom gekke speciaalbiertjes. Wij zetten voor jou 10 van de gekste smaken op een rij!

1. Chocoladebier
Normaalgesproken is de combinatie van chocolade en bier niet heel geliefd, maar gooi het samen in een flesje en je hebt een nieuw populair speciaalbiertje! Dit bier wordt steeds populairder en is dan ook al bij de meeste speciaalzaken verkrijgbaar. O.a. de Amsterdamse brouwerij De Prael brouwt het bier, met cacao van Tony Chocolonely!

2. Pompoenbier
Ideaal voor tijdens Halloween: bier met pompoensmaak. Gebrouwen met échte pompoenen, kaneel en vanille. Voor die echte herfstsmaak. 

3. Speculaasbier
Voor als je te oud bent voor pepernoten tijdens Sinterklaas: speculaasbier. Gebrouwen in het Belgische Hasselt, maar ook verkrijgbaar in Nederland!

4. Bananenbier
Wil je gezond doen maar ook gewoon lekker aan het bier? Neem een bananenbiertje! Dit is het traditionele biertje in Kenia en Tanzania: 

5. Ben & Jerry’s-bier
Stel: je zit op je vrije avond op de bank, helemaal klaar om te relaxen en drie seizoenen van je favoriete serie te verslinden. Je hoeft alleen nog maar te kiezen of je een lekker biertje, of een bak ijs wegwerkt tijdens deze chillsessie. Een duivels dilemma, maar Ben & Jerry’s heeft het in samenwerking met de New Belgium Brewery voor je opgelost. Zij creëerden bier met ijssmaak én ijs met biersmaak. Klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar het bestaat echt: 

6. Avocadobier
Avocado zit tegenwoordig al in zo’n beetje iedere salade en nu óók in bier. Helaas iets moeilijker te krijgen, dit biertje wordt helemaal in Australië gebrouwen. 

7. Wijnbier
Wijn na bier geeft plezier, bier gemengd met wijn geeft een totaal nieuw speciaalbiertje! De makers van het bekende kabouterbier noemen dit bier de missende link tussen bier en wijn, een combinatie van beide werelden. 

8. Baconbier
Typisch Amerikaans: bier met bacon. Geserveerd in een felroze flesje, om de sensatie helemaal af te maken. 

9. Pizzabier
Een biertje bij je pizza: heerlijk. Een pizza in je biertje: wij weten het nog niet zo. Het bestaat in ieder geval wel, bier met pizzasmaak. Met de toepasselijke naam Mama Mia!

10. Kokosnoot- en currybier
Dit biertje bestaat helaas niet meer (zou het door de smaak komen?) maar de Belgische brouwers die dit maakten hadden in ieder geval wel lef. Bier met kokosnoot- en currysmaak. Je moet er maar opkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.