Ontdek Utrecht met Jacques

In de uitzending van CampusTalk is te zien dat Cor en Trudie, die samen de Facebookpagina ‘Je bent Utrechter (geweest) als…’ runnen elkaar ontmoeten. Want hoewel zij online dagelijks contact hebben, hadden ze elkaar nog nooit in het echt gezien. De groep van Trudie en Cor brengt mensen bij elkaar en geeft (oud-)Utrechters de mogelijkheid om plaatjes en herinneringen te delen. Jacques is één van de leden. Hij gaat drie à vier keer per week op pad om foto’s te maken die hij deelt op de pagina.

Toen CampusTalk 13 werd opgenomen in de winter van 2016/17 had de groep net iets meer dan 21.000 leden, maar de aantallen gaan door het plafond. Trudie en Cor zijn inmiddels de trotse beheerders van een pagina met meer dan 23.000 leden.

schermafbeelding-2017-01-23-om-17-58-37

Jacques vindt het ook ongelofelijk dat de groep inmiddels 23.000 leden heeft. ‘Dit had Trudie ook niet voor ogen denk ik toen zij deze groep begon’, laat Jacques CampusTalk weten. ‘Ik denk dat zij zeker onder de indruk is van dit aantal.’

Zelf plaatst Jacques graag foto’s van alles wat er nu gebeurt in de stad. ‘Op dit moment is dat natuurlijk Hoog Catharijne en alles in en rond het Stationsgebied. Maar ook heb ik bijvoorbeeld de ontwikkelingen rond de Moreelsebrug gevolgd. Ik ga gewoon even de stad in en zo kom je altijd wel plaatjes tegen waar je andere leden een plezier mee doet. Of het nou de Dom is of even door de Zakkendragerssteeg. Ik vind het leuk.’

Er zijn meerdere leden die actief foto’s plaatsen in de groep, Jacques is al sinds 2014 toegewijd lid. Hij heeft opgemerkt dat sommige mensen niet of nauwelijks buiten komen en dat zij extra genieten van alle berichten in de groep. ‘Er zijn ook mensen die niet meer in Utrecht wonen, of zelfs buiten Nederland vertoeven. Zij kunnen dus niet zo maar hier even de stad in om naar al het ‘moois en lelijks’ te kijken. Ik merk dat de foto’s worden gewaardeerd.’

Het allerleukst vindt Jacques de onderwerpen die ‘ergens’ over gaan, zoals bijvoorbeeld het Stadskantoor waar veel op wordt afgegeven of de Dafne Schippersbrug. ‘Laatst was ik in de Mariahoek en had ik wat meer tijd om daar eens rond te neuzen. Dan vind ik het leuk om dat met de hele groep te delen. Het is sowieso leuk om door de stad te lopen en daarover te melden, het liefst natuurlijk met wat aardige foto’s.’ Jacques voelt zich als een vis in het water tussen de ruim 23.000 echte Utrechters. ‘Plaatjes komen er nog genoeg wat mij betreft!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.