Valse bedelaar

Utrecht is deze zomer overspoeld door bedelaars. Verschillende Oost-Europese bendes zijn toen geland in Utrecht in de hoop om hier rijk te worden. Dat die bendes zo gedreven zijn in bedelen deed ons vermoeden dat bedelen een heel winstgevende job is. We namen zelf de proef op de som en lieten Gideon voor ons bedelen. 

Gideon stond voor ons 10 minuten in de kou met een bekertje, smekend om geld. Het was daarbij heel opvallend hoe verschillend mensen reageren op bedelaars. Zo werd er een oude man heel kwaad op Gideon omdat hij geen job zocht, andere mensen deden alsof hij lucht was. Er was nog een derde groep, de geldgevers. Op 10 minuten tijd had Gideon €1,55 en 4 sigaretten bijeen gebedeld.  Een hele boel voor zo een korte tijd.

We spraken ook met een bedelaar en vroegen hem wat hij zo per dag verdient. Hij wist ons te vertellen dat bedelen hem dagelijks tot €100 kan opleveren. Wat Gideon ophaalde is dus niks in vergelijking met professionele bedelaars. We kunnen dus concluderen dat bedelen veel geld oplevert voor weinig moeite.

In dit filmpje vertelt Gideon over zijn ervaring als bedelaar:

Wil je echt alles weten over bedelen in Utrecht ? In deze uitzending leer je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.