Vlees, maar dan zonder vlees. Huh?

Zoals we in uitzending 13 van CampusTalk zagen, is er in de supermarkt veel keuze op het gebied van vegetarisch vlees. Van vegetarisch gehakt tot vegetarische kipschnitzels, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar mag dit “vlees” straks nog wel verkocht worden onder deze naam?

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs vindt  dat de vegetarische vleesnamen verwarring kunnen oproepen bij de consument. Producten als vegetarische schnitzels bijvoorbeeld. Consumenten zouden door deze benaming namelijk kunnen denken dat er vlees in het product zit.

Onder de hashtag #Schnitzelgate werd op social media sarcastisch gereageerd op de Kamervragen van Ziengs.

Tweet

Stichting AAP was blij dat er geen Apenvlees dat in de Apekoppen-snoepjes zitten…

Tweet

En ook D’66-Kamerlid Weyenberg grapte gezellig mee;

schermafbeelding-2017-01-12-om-17-16-36

Ziengs laat na alle commotie weten dat het de VVD erom gaat dat wat er op het etiket staat, ook daadwerkelijk in het product zit. “Als er bijvoorbeeld een grote aardbei op de verpakking staat en er zit nauwelijks aardbei in dan wordt de consument belazerd”, benadrukt hij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.