Modebewust En Warm In Berlijn

 

In Nederland zie je er geen hond mee lopen, maar in Berlijn is het een waar fashion item: Hondenpakjes. Bijna elke hond lijkt er in de hoofdstad van Duitsland mee rond te lopen. Heeft dit te maken met de fashion week of hebben de pakjes ook nog een praktisch nut?

Het is maar net onder het vriespunt in Berlijn maar de gevoelstemparatuur is al gauw vijf graden onder nul. Veel daklozen slapen in de ondergrondse waar ze beter beschermd blijven tegen de elementen. Geen van de daklozen kan zich een pakje voor hun hond veroorloven en toch lijkt het prima met deze beestjes te gaan. De pakjes lijken dan ook een luxeproduct.

Waarom de pakjes zo in trek zijn bij de inwoners van Berlijn en of ze enig nut hebben, ben ik daarom gaan uitzoeken. Van de lokale dierenarts tot de wijze raad van een vrouw van 80 met een zelf gebreid hondentruitje, je hoort het allemaal in mijn reportage hier onder.


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.