Nederland zit vol met vreemde snacks

Een kaassoufflé of een kroket bij je patatje met. Hier is natuurlijk helemaal niets mee, maar de Nederlander schijnt meer te willen. De magische wereld van eten is enorm aan het veranderen. Waar we eerst gewoon onze stukken vlees lekker bakten in olijfolie (of voor de nog conservatievere: zonnebloemolie) moeten de #fitgirls dat nu massaal in kokosolie doen. Waar vroeger iedereen met gluten liep te gooien, zijn die nu ineens heel gevaarlijk en helemaal niet goed voor je.
Dan kan de snackwereld niet achterblijven. Er moest een vernieuwing komen en die is er. In de vorm van rare snacks. Hieronder een verzameling met de raarste snacks! 

De speculaaskroket
De FEBO bracht in samenwerking met de enige echte Sinterklaas de speculaaskroket op de markt. ‘De speculaaskroket heeft de S als vorm, en voldoet zoals alles van Febo aan de hoogste norm.’ De FEBO was vroeger een banketbakkerij en kon dus niet wachten om deze speciale kroket op de markt te brengen. Helaas was deze kroket maar van korte duur en had hij ook niet de vorm van een ‘S’. Maar: voor de decembermaand een leuk uitstapje! (oh, en je kreeg er ook nog eens slagroom in plaats van mosterd bij!)

Discodel
Is dit een meid die in een disco staat te dansen? Nee, het is een frikandel met mayonaise en discodip. Typisch zo’n gevalletje van: hoe kom je erop? Deze Nijmeegse snack is verzonnen door een paar studenten die de FEBO slogan ‘jij besteld het, wij hebben het’ op de proef wilde nemen. Met alle combinaties die zij maakten was deze de meest succesvolle. Hij schijnt namelijk erg lekker te zijn! Op naar Nijmegen dus.

Kebabsoufflé
De door Smullers in elkaar gezette ‘kebabsoufflé’ blijkt een groot succes. Veel snackkenners zijn er lyrisch over en willen nooit meer terug naar de gewone kaassoufflé. Deze combinatie van de Arabische en Hollandse keuken blijkt een gouden vondst te zijn.

Krokodel
Een combinatie tussen een kroket en een frikandel: waarom is dit niet eerder bedacht? Een kroket is hiervoor gevuld met frikandellen ragout. De snack werd in eerste instantie ontwikkeld door de Frikandeldisco en zou alleen daar te verkrijgen zijn. Maar, goed nieuws! Snackfabrikant Beckers gaat hem nu opnemen in het assortiment dus het zou zomaar kunnend dat de plaatselijke snackbar hem in de schappen heeft liggen!

Rookworstkroket
In november afgelopen jaar kwam FEBO ineens met het idee om de HEMA te verrassen met geen samenwerkingsvoorstel: een rookworst met een kroket! Op Facebook werd al druk gespeculeerd over de naam. Een rooket of krookworst?
Helaas reageerde HEMA niet positief en liet weten hun rookworst niet uit te lenen. Maar, gelukkig hield Unox wel van een feestje en boden zij hun rookworst aan. Dit werd een verassende samenwerking in vorm van de rookworstkroket. De rookworstkroket viel zeer in de smaak bij de experts en is volgens FEBO’s medewerken Tom ‘een echte snack voor de wintermaanden’.

Ik ging samen met Snackspert Eke Bosman op bezoek bij Tom om de rookworstkroket te testen. Beluister hier hoeveel sterren de Snackspert hem gaf!

Meer weten van de Snackspert? Volg dan zijn Instagram account.

Eén gedachte over “Nederland zit vol met vreemde snacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.