Bewuste keuze voor huiswerkvrij onderwijs

Middelbare school Mavo Doorn, voorheen Schoonoord Doorn, gaat vanaf volgend schooljaar huiswerkvrij onderwijs geven aan al hun leerlingen. β€˜Meer rust, meer aandacht en minder stress,’ is hun boodschap.

Mavo Doorn
In tegenstelling tot het Trivium College uit Amersfoort, waarover we afdelingsleider Ella Verweij interviewde in de negende uitzending van CampusTalk, stapt Mavo Doorn vanaf volgend jaar geheel over op een huiswerkvrij schoolsysteem. Het Trivium College biedt deze vorm van onderwijs alleen aan de onderbouwleerlingen.

Geen huiswerk, het klinkt menig middelbare school als muziek in de oren. De Mavo Doorn gaat de grote stap wagen. Dat kostte de nodige aanpassingen en een nieuwe manier van werken. Effectieve lestijden en meer individuele begeleiding zou de nood om thuis nog schoolwerk (af) te maken moeten tegengaan.

Huiswerkinstituut
Monique Keurentjes is niet onder de indruk van het huiswerkvrije schoolsysteem. Ze is afdelingsdirecteur van een huiswerkinstituut in Utrecht. β€œIk geloof er niet in,” zegt Monique in de uitzending. Volgens haar hebben veel leerlingen meer aandacht en begeleiding nodig. Meer dan de docenten kunnen bieden met een huiswerkvrij schoolsysteem.

Mavo Doorn zal dit proberen op te lossen door de leerlingen de mogelijkheid te bieden voor of na school tijdens flexuren extra ondersteuning te krijgen. Deze ondersteuning krijgen de leerlingen voor specifieke vakken of om in stilte opdrachten af te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.