Bizarre overvallen in Utrecht

Steeds minder vaak zien we dat winkels in Nederland overvallen worden. Maar helaas: ook in Utrecht is het fenomeen nog niet compleet uitgeroeid. De meest bizarre gevallen in Utrecht hebben we op een rijtje gezet.

-Midden in het centrum waan je je al gauw veilig voor overvallen. Er zijn zoveel mensen op straat, de kans is groot dat je ooggetuigen hebt. Toch werd afgelopen februari zonnestudio La Costa aan de Potterstraat midden op de zondagmiddag onaangenaam verrast door een blonde man met een pistool. Zou hij het geld meteen hebben uitgegeven in het casino dat naast de Zonnestudio zit?
-Juweliers en tankstations, dat zijn nog altijd de meest populaire doelwitten voor overvallen. Logisch ook, dat zijn plekken waar veel geld in omloop is. Een boekenwinkel is een minder voor de hand liggend slachtoffer. Boekhandel Savanah Bay kreeg te maken met een overvaller die de inhoud van de kassa opeiste; een schamele 60 euro. Gelukkig is dat alles wat er die dag is buit gemaakt, het personeel kwam met de schrik weg.
-Bij een overval wordt aangeraden vooral mee te werken: je wilt de overvallen niet in paniek brengen. Dan kan hij/zij namelijk rare dingen gaan doen. Eigenaar Zhou Weiguo van snackbar De Patatkoning in Maarssen had lak aan deze regel: hij sloeg een overvaller eigenhandig zijn zaak uit met behulp van een knuppel!

Wil je weten hoe Utrecht zich weerbaar maakt tegen overvallen? Kijk dan naar CampusTalk uitzending 12!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.