De strijd tegen kinderkanker is nog niet gewonnen

Door Jordi Wolf

Het is misschien wel het ergste wat een ouder kan overkomen, je kind wordt ziek. Bij kinderen met kanker is de overlevingskans inmiddels 75%. Dat wil KiKa zo snel mogelijk naar 95% brengen, maar daar is onderzoek voor nodig. Onderzoek dat straks in het nieuwe Prinses Maxima in Utrecht zal worden gedaan.

Juist omdat kinderkanker zo veel indruk maakt op de verbeelding strijden we hier met z’n alle zo hard tegen. Of het nu sponsorlopen, loterijen of fietstochten zijn, iedereen wil zijn steentje bijdragen om deze vreselijke ziekte bij kinderen te kunnen genezen. Daar is veel onderzoek voor nodig.

Onderzoek is duur en al het geld voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht moet de kliniek zelf binnenhalen. Ondanks dat het Prinses Maxima het grootste Europese Centrum voor kinderoncologie moet worden. De overheid verleent geen subsidie en daardoor is het centrum afhankelijk van sponsoren.

In Nederland krijgen per jaar ongeveer 500 kinderen kanker. Op dit moment zitten de specialisten gespreid over het land. Het nieuwe centrum moet deze specialisten op één locatie zetten waardoor de krachten gebundeld kunnen worden. Het streven van KiKa is om 95% van de kinderen met kanker te kunnen genezen, op dit moment ligt dat percentage op 75%.

De Giro di Kika is één van de vele acties die geld ophaalt voor Kika. Kika heeft een samenwerking gevonden met het nieuwe Prinses Maxima in Utrecht. Veel geld dat wordt opgehaald gaat hier naartoe. ‘’Ik ben deelnemer van de Giro di Kika. Natuurlijk doe ik mee omdat het een geweldige fietstocht is, maar ik weet waar we voor fietsen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik niet rechtstreeks met kinderkanker te maken heb. Maar als je verhalen hoort dan doet je dat wat’’, aldus Erik van Huffelen.

Wanneer u een bedrag wilt storten voor KiKa kan dat op Giro 8118. Als u de uitzending over de giro di kika wilt terug zien kunt u hieronder op de link klikken.

Bekijk hier het item over de Giro di Kika in de uitzending CampusTalk Lente 2016-2017 uitzending 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.