De zonne-energie van de toekomst

Freek van den Berg is oprichter van Energieleveranciers.nl, een online energievergelijker. Zij stellen zich sinds 2004 ten doel om meer transparantie te creëren in diensten en producten van energieleveranciers. Ook hij ziet veel ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie.

 

 

Steeds meer energieleveranciers begeven zich op de markt, zegt van den Berg, die er allemaal een volledige zonne-energiepropositie op nahouden. ‘Neem bijvoorbeeld het bedrijf Vrijopnaam: voor negenennegentig euro koopt een consument daar zijn eigen zonnepaneel in een bestaand zonnepark. Vervolgens krijgt hij negen jaar lang zonne-energie geleverd. Ook Vandebron en Powerpeers zijn mooie voorbeelden vindt van den Berg. ‘Die bedrijven richten zich op het aanbod van decentraal opgewekte duurzame energie. De klant kiest daarbij zelf bij wie hij zijn groene energie af gaat nemen.’ Ook het Tesla van de onvermijdelijke Elon Musk bemoeit zich met de zonnepanelenindustrie, en dan met name met een nieuwe markt die bestaat voor zonnedakpannen: een innovatieve ontwikkeling waarbij zonnepanelen zijn verwerkt in dakpannen. En dan is er ook nog de Nederlandse Ferdinand Grapperhaus, CEO van Physee. Physee is bezig ramen te ontwikkelen, de zogeheten PowerWindows, die de zon die erop schijnt kunnen omzetten in energie.

Naast deze powerwindows werkt Physee ook al aan SmartWindows. Deze kunnen voelen dat er veel warmte of zonlicht binnenkomt en zodoende de lichten in een kantoor laten dimmen, of de verwarming op een lager pitje zetten. Nu is er door Physee een mediastilte ingepland, maar binnenkort komen Grapperhaus en zijn mannen met een grote release. ‘Voor ons bestaat er geen twijfel dat zonne-energie de toekomst is,’ besluit van den Berg.

 

Meer weten over innovatieve zonnepanelen-energie? Bekijk CampusTalk 10, lente 2016-2017.

(Foto’s van Freek van den Berg, van Energieleveranciers.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.