“Dit hadden we nooit durven dromen”

Annabel Cornelissen (22) is de dochter van Vincent Cornelissen en ze vertelt over het ontstaan van de ALS Lenteloop en over haar vader. “Er is helaas nog geen medicijn, maar wel gaan wel íets doen.” Vorig jaar zat Annabel nog in de organisatie, maar ze heeft het stokje overgedragen aan haar zusje in verband met haar coschappen. “Maar ik ren wel mee hoor!”, aldus Annabel.

“Toen mijn vader in augustus 2015 hoorde dat hij de ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) had, heeft hij snel geprobeerd er iets positiefs van te maken. Hij liep vroeger graag hard en heeft ook een keer gerend voor een goed doel. Zo is eigenlijk ook het idee om te gaan rennen voor ALS ontstaan.

We hadden nooit gedacht dat we zoveel geld zouden ophalen. Ik weet nog goed dat we al helemaal uit ons dak gingen toen we over de duizend euro zaten en dat we uiteindelijk een bedrag van 235.000 euro hebben opgehaald, had ik niet durven dromen. Nog twee maanden te gaan en het gaat nu alweer de goede kant op! Er hebben alweer veel hardlopers zich aangemeld. Naast veel geld ophalen, gaat het er ook om dat het een hartstikke leuke dag wordt. Vorig jaar vond de ALS lenteloop plaats in april, maar dat was toen eigenlijk nog iets te koud. Nu hopen we halverwege mei helemaal een stralende dag te krijgen.

Mijn vader gaat wel achteruit, maar dat hoort bij de ziekte. Hij werkt nog steeds en probeert alles nog te doen. Ook in de organisatie voor de ALS Lenteloop. Ik vind dat heel erg knap van hem. We genieten van ieder moment en proberen zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar te doen. Het zou wel heel gaaf zijn als we van de ALS Lenteloop een jaarlijks evenement van kunnen maken. De gemeente is er ook blij mee. De wethouders zijn al aan het trainen”, aldus Annabel.

Een terugblik van de ALS Lenteloop 2016:

Ben je na het lezen van het artikel enthousiast geworden over de ALS lenteloop? Via deze site kun je je opgeven:
https://www.alslenteloop.nl

Meer over de ALS lenteloop zien? Kijk dan hier uitzending CT13 terug!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.