Trouwjurk voor 30 euro in plaats van een jaarsalaris

Een trouwjurk voor 29,99. Je denkt vast: dat kan niet. Maar goedkope trouwjurken zijn een trend. Bij Zeeman en H&M koop je al een goedkope versie van de normaal gesproken dure jurken. Er is wel één maar, je moet de de eer om de jurk te dragen, met meerdere vrouwen delen.

Goedkoop

Menig Say Yes To The Dress – kijker droomt ervan: ooit in een mooie bruidsjapon de dag van je leven mee te maken. Of zoals Susanne Koopman van Yalisa’s bruidsmode zegt: ‘’Het is dé meisjesdroom van elke vrouw.’’ Maar aan deze trouwjurken hangt vaak een flink prijskaartje. Zo kostte de jurk van de Britse hertogin Kate Middleton koste maarliefst ruim drie ton. Nou heeft niet elke Nederlandse vrouw dat geld voor een trouwjurk over en daarom bedacht winkelketen Zeeman om een goedkope trouwjurk te ontwikkelen. De jurk bleek een succes en was binnen een paar uur uitverkocht en inmiddels worden de jurken al tweedehands aangeboden via Marktplaats.

De Zeeman-jurk is te zien in de onderstaande reclame:

Trouwjurk – ZEEMAN from Zeeman on Vimeo.

Stand-in

De spotgoedkope trouwjurk van Zeeman word echter niet altijd gebruikt als daadwerkelijke bruidsjapon. Zo is in het Parool te lezen dat er al zo’n trouwjurk voor een stand-in werd gebruikt tijdens een bruiloft. Als act had de bruid bedacht dat haar nichtje (die sprekend op haar lijkt) in het water zou springen, maar dan wel met de Zeeman-jurk. Maar in het programma Lauren! En de liefde (vanaf 30:04)  is ook te zien dat een transgender-stel alvast een Zeeman-jurk in huis hebben gehaald voor de grote dag.

Uitkomst

De goedkope jurken bieden dus tegenwicht tegen de dure bruidsjurken in de meeste bruidswinkels. Susanne Koopman ziet de goedkope jurken niet direct als concurrentie, maar juist als uitkomst voor het lagere segment. ”Het zijn prachtige jurken. Als een bruid daarin wil trouwen en zich daar heel mooi in voelt dan is dat haar jurk. Maar voor veel bruiden is het passen een hele beleving en dat valt natuurlijk weg als je een ‘normale’ confectie bruidsjurk koopt. Voor elke bruid is er iets. Dus voor het lagere segment is dit een perfecte uitkomst.”

Kijk voor het item over Bruidsjurken-uitjes hier aflevering van CampusTalk seizoen Lente 16/17.

(De jurken op de foto zijn overigens niet de jurken van de Zeeman en H&M, maar van Yalisa’s bruidsmode, die jurken in allerlei prijsklassen hebben)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.