Uitwasbaar maandverband vies?

Sanne Bolkenstein, voorzitter van de Afripad foundation, krijgt vaak de reactie dat vrouwen uitwasbaar maandverband vies vinden. “Vroeger gebruikten onze oma’s dit ook, toen bestond er nog geen wegwerpmaandverband. Het is in korte tijd onze standaard geworden”, aldus Sanne.  

“Wij zijn een bepaalde standaard gewend en als ik hier in Nederland vertel over wasbaar maandverband reageren vrouwen meestal dat ze het smerig vinden. Je gaat toch geen maandverband hergebruiken? Maar wegwerpmaandverband is erg milieuvervuilend en ik denk dat vrouwen die steeds milieubewuster zijn misschien wel zouden overstappen op wasbaar maandverband”, vertelt Sanne.

Google heeft veel resultaten bij ‘uitwasbaar maandverband Nederland’, maar een bekend merk staat er niet tussen. Op verschillende fora staan vrouwen die het geprobeerd hebben. Er zijn positieve en negatieve reacties te lezen.
Zo beschrijven vrouwen dat uitwasbaar maandverband prettiger aanvoelt en het maandverband dat wij gebruiken zou niet al te gezond zijn. Het is gemaakt van plastic en zit vol chemicaliën en bleekmiddel. En dat in de buurt van je intieme zone klinkt niet heel gezond volgens veel vrouwen.

“Zelf heb ik het natuurlijk wel gebruikt en ik kan je zeggen uit eigen ervaring dat het werkt. Maar ik gebruik,  zoals veel andere vrouwen in Nederland, tampons omdat ik dat prettiger vind”, aldus Sanne. Of het ooit in Nederland door gaat breken is nog maar de vraag.

Check uitzending CT6 waarin Sanne vertelt over de Afripad foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.