“Utrecht zat te wachten op de komst van Kinepolis”

Door Jennifer Ockeloen

De Kinepolis bioscoop bij de jaarbeurs in Utrecht is sinds december 2016 geopend. Voor de opening van de bioscoop bij Jaarbeurs deed economisch geograaf Ton van Rietbergen een voorspelling. De bioscoop zou volgens Van Rietbergen niet rendabel zijn. D

Drie maanden na de opening van de multiplex vertelt Martijn Visscher, marketingmanager van Kinepolis, dat deze voorspelling niet klopt. “Wij hebben er absoluut vertrouwen in dat we een rendabele bioscoop exploiteren,” vertelt Visscher.

“De eerste tekenen en ervaringen zijn ronduit positief”

Er waren volgens Visscher voorheen veel mensen teleurgesteld in de kwaliteit van de Utrechtse bioscopen. Volgens Visscher zaten filmliefhebbers daarom te wachten op de komst van Kinepolis.

Utrecht telt nu twee multiplex bioscopen en zes conventionele bioscopen. Van enige gezonde concurrentie zal volgens Visscher heus sprake zijn. Toch gaat het volgens hem zeker niet om het afsnoepen of wegkapen van andermans klanten.

“Het zal wel zo zijn dat de gemiddelde bezoeker een film als Kong het liefst op het grootste scherm met het vetste geluid wil zien en daarmee bij Kinepolis Jaarbeurs uitkomt,” vertelt Visscher. Bioscoopbezoekers zullen er volgens vaker voor kiezen om kaskrakers te bezoeken in bioscopen zoals Kinepolis. Voor art-house films zullen bezoekers vaker gaan voor de conventionele bioscopen.

“Het onderscheid zit in de beleving en dat verschilt per film en doelgroep”

Wil je meer weten over de Utrechtse bioscopen en de voorspellingen van Ton van Rietbergen? Kijk dan aflevering 12 Lente 2017 van CampusTalk.

Eén gedachte over ““Utrecht zat te wachten op de komst van Kinepolis”

  • 27 maart, 2017 om 14:11
    Permalink

    Mooi concept, is weer iets anders dan je gewend bent! Een aanrader om eens te proberen! Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.