Van profvoetballer naar zanger

Door: Jordi Wolf

Waar de meeste profvoetballers tot halverwege dertig doorvoetballen ging dit niet op voor Bjorn van der Doelen. Met 29 jaar beëindigde hij zijn actieve carrière. Niet omdat hij last had van een blessure of omdat hij niet meer goed genoeg was. Van der Doelen was er eigenlijk gewoon wel klaar mee. Eindelijk kon hij starten met dat wat hij het liefst wou doen, muziek maken.

Als jong mannetje debuteerde Bjorn van der Doelen in de hoofdmacht van PSV. Niet een jongen waar het talent van af spatte maar een harde werker. Ballen veroveren en inleveren bij de grote mannen als Ronaldo, Kezman of Cocu. Van der Doelen speelde altijd in dienst van het team. Dat deed hij niet alleen bij PSV. Ook bij Twente, Standaard Luik en NEC speelde hij zonder kapsones. Bij al zijn clubs werd hij een publiekslieveling.

Van der Doelen was anders dan de meeste profvoetballers en dat kwam kenmerkend naar voren bij zijn afscheid. Op 29-jarige leeftijd nam de middenvelder afscheid bij zijn club NEC en van het volledige profvoetbal, het was mooi geweest. De voetballer kon zich eindelijk richten op dat wat hij zijn leven lang al wilde doen, muziek maken. Een carrièreswitch die niet iedereen begreep. Bij het programma Voetbal Inside gaf de geboren Brabander nog eens aan geen seconde spijt te hebben.

Tegenwoordig treedt Van der Doelen op onder de naam Bjorn van der Doelen en de huursoldaten. Niet Johan Cruijff of Marco van Basten zijn de voorbeelden van deze ex-profvoetballer. Het liefst wil hij Bruce Springsteen zijn. Het nieuwe album van Bjorn van der Doelen heeft hij zelf uitgebracht. ‘’Het vorige album is nog uitgebracht door Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant, maar zij zijn gestopt. En om nou rond te gaan sjouwen met die plaat. Toen dacht ik: val allemaal maar kapot, ik doe het zelf wel’’, aldus Van der Doelen tegen Omroep Brabant.

 

 

Bekijk hier het item over hoe een zakenvrouw clown Maddie werd in de uitzending CampusTalk Lente 2016-2017 uitzending 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.