Jochem van Gelder: ‘Kwaliteit komt altijd boven drijven’

In uitzending 13 van seizoen lente ’17 zagen we hem al; Frits Broer. Frits wordt vaak ‘de nieuwe Jochem van Gelder’ genoemd. In een videoboodschap aan Jochem van Gelder, liet hij al weten het wel te zien zitten om een keer het podium te delen. Hoe ziet de Jochem van Gelder dit en hoe is hij tot deze carrière gekomen? Je leest het hier in de reactie van de enige echte.

Hoe ben je in het presentatie-vak gerold?
‘Ik wilde in eerste instantie graag onderwijzer worden, maar vanaf mijn 12e ontdekte ik dat ik ook graag wilde optreden. Mijn idool was toen André van Duin. Met acts ging ik hem nadoen en later ging ik ook mijn eigen acts maken. In 1988, toen ik een jaar of 25 was, deed ik mee aan het programma Showmasters. Ik viel toen op bij de NCRV en vanaf augustus 1989 mocht ik de Disneyclub presenteren.’

In onderstaande video zie je het debuut van Jochem in het programma Showmasters bij de NCRV. (op 16:40)

https://www.youtube.com/watch?v=Mt7IhpCspLM

Hoe reageerde je familie?
‘Mijn ouders waren apetrots op me en ze hielpen mij veel. Mijn moeder bracht mij overal naar toe en deed de visagie en mijn vader hielp mij zakelijk gezien. Het was natuurlijk niet echt stoer, om overal met je moeder aan te komen, maar het was wel hartstikke handig. Inhoudelijk deed ik alles zelf, daar ben ik veel te eigenwijs voor.’

Frits Broer is 25 jaar en heeft grootse plannen voor de toekomst. Was jij op je 25e ook al zo ambitieus?
‘Toen ik 25 jaar was, deed ik mee aan Showmasters. Ik begon toen pas echt met presenteren en daarom was dat toen voor mij echt een schakelpunt.’

Frits Broer zegt in een videoboodschap aan jou, op onze website dat hij het wel zou zitten om eens een keer samen het podium te delen, lijkt jou dat ook wel wat?
‘Ik vind het altijd leuk om met nieuw aanstormend talent het podium te delen. Ik ben benieuwd wat hij samen op het podium zou willen doen.’

Welke tips heb je voor artiesten als Frits?
‘Oogkleppen opzetten en bijna onbegrensd vertrouwen hebben in jezelf. Maar je moet ook kritisch blijven naar jezelf en ook durven terug te kijken. Daarnaast heel cliché: gewoon dicht bij jezelf blijven, het moet geen kunstje worden. Je moet wel de vrolijke versie van jezelf zijn. Ik had er ook niet altijd zin in, maar dat moet je niet laten merken en daar moet je een knopje voor omzetten. Ook moet je heel veel ervaring opdoen en meters maken. Op je bek gaan en weer door. Maar je moet ook realistisch blijven, als het niet lukt, dan niet. Ik ben van mening dat kwaliteit altijd boven komt drijven. Destijds heb ik mijzelf vijf jaar gegeven en binnen die tijd wilde ik de omroepen laten zien dat ik er ben. Maar je moet ook opvallen. Ik heb toen posters gemaakt met mijn gezicht erop. Ik had ook een map met afwijzingen thuis liggen, die mij motivatie gaven om door te gaan. Ik liet mij niet uit het veld slaan en ben er toen wel gekomen.’

 

Jochem van Gelder is bekend bij het grote publiek door programma’s als Praatjesmakers, Bonje met de Buren, Willem Wever en recentelijk stond hij in de finale van Wie is de Mol 2017.

(Omslagfoto is een foto van de Facebook-pagina van Jochem van Gelder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.