Hiermee kan jij het verschil maken voor een vluchteling

In onze zesde aflevering van het zomerseizoen 2016-2017 van CampusTalk zag je het initiatief Blendin van Kourosh Sharifi, Julius Weise en Max Kranendijk om vluchtelingen met lokalen te laten blenden (samen te brengen). Hoewel Blendin in Amsterdam gevestigd is, kan je je ook aanmelden als je in Utrecht woont. Hieronder vind je een overzicht van nog meer initiatieven die Utrecht rijk is.

Helpen met TAAL!
Ben je een kei in de Nederlandse taal en sta je te poppelen om een nieuwe lichting Nederlanders ver weg te houden van ‘hun hebben’ en ‘als mij’, dan is het doorgeven van taal misschien wel voor jou weggelegd. In het Taalcafé, Ravellaan 96, worden op maandagavond en woensdagochtend ontmoetingen georganiseerd tussen Utrechters en bewoners van het AZC. Wil je meer informatie of een keertje meedoen? Klik hier om te mailen naar het Taalcafé.

 RTL maakte al eerder een reportage over het Taalcafé. Klik hier om de reportage te bekijken.

Helpen met WONEN!
Op een geven moment krijgen vluchtelingen een eigen plekje ergens in Utrecht of omgeving. Van de gemeente krijgen ze een klein budget om meubels te kunnen kopen. Zonder enig benul staan de vluchtelingen er alleen voor, waar moeten ze heen? Hoe komen al die spullen in hun nieuwe huis?  Welkominutrecht.nu heeft een groep opgericht genaamd de ‘verhuispool’. Door middel van een Whatsapp groep wordt je aan een vluchteling gekoppeld om een handje te helpen.

Helpen, gewoon omdat het kan!
Wil je vluchtelingen niet per se iets leren maar gewoon een onbezorgd moment geven en laten zien hoe leuk Nederland is. Ook dat kan, met het initiatief Come & Eat nodig je een vluchteling uit een opvang uit om bij jou te komen eten zodat hij of zij zich even kan onttrekken aan de drukte in de opvang. Een leuke, ontspannen manier en een kleine moeite met positieve gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.