Kunstgras onderhouden: simpel, toch?

Je hoeft het veld bijna nooit te maaien, er komen geen modderpoelen op tijdens regenbuien en de bal rolt er veel beter op dan op een hobbelig grasveld. Het gaat natuurlijk over kunstgras. Het onderhoud van deze velden lijkt hartstikke makkelijk. Bij de amateurvereniging FC Driebergen denken ze hier anders over.

Kriebelen

“Het onderhouden van een kunstgrasveld verschilt niet veel van een normaal grasveld onderhouden,” zegt bestuurslid van FC Driebergen Hans van Vugt. Op de club van Driebergen liggen drie kunstgrasvelden, waarvan er twee nodig aan vervanging toe zijn. “Als je kunstgras goed wilt onderhouden, moet de gemeente het veld elke week ‘kriebelen’. De kunstgrassprieten en rubberen korrels worden dan weer goed omhoog gehaald.” Om meer te weten over de kunstgrasvelden kan je een kijkje nemen op onze website.

Altijd bespeelbaar 

Het onderhoud is dus niet de reden dat FC Driebergen er voor kiest om op kunstgrasvelden te voetballen. Hans van Vugt legt uit in welk opzicht kunstgrasvelden een streepje voor hebben op natuurgrasvelden. “Je kan er in principe altijd op voetballen,” laat hij weten. “Behalve als er sneeuw ligt.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.