‘Kwaliteit van leven verbeteren dankzij psychische zorg’

Naar de kermis gaan, met een bootje door de grachten varen of een dagje naar de dierentuin. Het lijken simpele uitjes die je eens in de zoveel tijd doet. Maar dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Meervoudig gehandicapten kunnen niet zomaar naar een reguliere kermis. Hier zijn de attracties vaak niet op aangepast en ook naar de dierentuin is een hele onderneming. Stichting Shamajo daarentegen zorgt dat dit wel mogelijk wordt gemaakt voor mensen met een handicap.

Wendy Leemburg werkt voor Shamajo en verteld waarom zij het zo belangrijk vindt dat Shamajo zulke evenementen verzorgd. ‘Het is tegenwoordig gelukkig al vanzelfsprekend dat er een basiszorg is voor meervoudig gehandicapten. Ze krijgen begeleiding in het dagelijks leven. Maar niemand wordt er gelukkig van om elke dag hetzelfde riedeltje uit te voeren en nooit ergens naar uit te kunnen kijken. Ook meervoudig gehandicapten hebben er recht op om eens in de zoveel tijd iets speciaals te kunnen doen.’

‘Iedereen weet dat je vrolijk wordt als je iets doet dat je leuk vindt. Dit doet mensen psychisch goed. Daarom is psychische zorg zo belangrijk en moet daar ook aandacht aan worden besteedt.’

In de uitzending van CampusTalk van 11 mei kan je zien hoe het er op zo een kermis voor meervoudig gehandicapten aan toe gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.