Symbool tegen kindermishandeling wordt opgeknapt

In de derde aflevering van CampusTalk Zomer 16-17 is te zien hoe het met kindermishandeling in Utrecht is gesteld. Er bestaan ook heftige voorbeelden van huiselijk geweld in combinatie met kindermishandeling. In 2011 kwam het nieuws naar buiten dat de broertjes Ruben en Julian uit Zeist waren vermist. Een grote zoektocht volgde en de broertjes werden dood gevonden. Omgebracht door hun vader.

Na de heftige vondst hebben een aantal zoekers de handen ineen geslagen en een stichting voor de broertjes opgezet. Stichting RuJu heeft een monument gerealiseerd dat symbool staat voor kinderen die zijn omgekomen door huiselijk geweld en kindermishandeling. Sinds een maand wordt het monument opgeknapt, want de beschildering laat los. Aan RTV Utrecht vertelt de stichting dat het monument staat voor “de vrijheid en blijheid van de ontvallen kinderen”.

Foto: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.