Utrechtse kringloop de A.R.M. gaat internationaal

Kringloopwinkels zijn op veel plekken in Nederland te vinden. Alleen al de provincie Utrecht kent er 84, waarvan 17 in Utrecht. Eén daarvan is de Alternatieve Renovatie Maatschappij aan de Oudegracht. In de vierde aflevering van CampusTalk Zomer 16/17 is te zien hoe zij te werk gaan.

Het artikel in de Japanse reisgids

Deze kringlooporganisatie is ook opgepikt door het Verre Oosten. Twee jaar geleden kwam een Japanse vrouw die werkt voor een Japanse reisgids de zaak binnenlopen.. “Ze was tot mijn verbazing erg onder de indruk. Zij kende dit hele concept niet,” vertelt Marnix Laverman, coördinator van de A.R.M.

Een paar weken na de ontmoeting kreeg Marnix een kopie opgestuurd van de Japanse reisgids met – jawel – een artikel over ‘Stichting Kringloop Centrum Utrecht De ARM’. Of het artikel heeft bijgedragen aan het succes van de stichting is niet te zeggen, ‘maar internationale bekendheid kan altijd voordeel bieden’.

Foto: Kevin Hijne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.