Als kind in een ensemble

UTRECHT – De MuziekRoute is een succes, volgens de organisatie. En volgens de kinderen zeker ook. Daarom heeft de MuziekRoute een nieuw initiatief bedacht.

Naast de muzieklessen die de muzikanten in spe volgen, kunnen ze er nu ook voor kiezen om na school muziekles te volgen. Maar dat is niet alles. De kinderen die deze lessen volgen, worden lid van een ensemble. Ieder kind kiest zijn eigen instrument uit, wordt hierin begeleid door leden van het Rosa Ensemble. Dit is het orkest dat de kinderen begeleidden tijdens het slotconcert in TivoliVredenburg.

De organisatie vindt het belangrijk om de kritiek in de wijk Overvecht deels te verminderen. ‘We kunnen natuurlijk niet alle kritiek weghalen, maar ieder beetje helpt’, aldus Marga Wobma, projectleider van de MuziekRoute. Het is niet vanzelfsprekend dat deze kinderen opgroeien met muziek, soms is het geld er niet en vanuit de MuziekRoute wil de organisatie de kinderen muziek meebrengen.

Dit initiatief vindt Samira (9) heel leuk. ‘In het concert speel ik klarinet. Ik wist eerst niet eens wat een klarinet was.’ Samira is een van de 55 leerlingen die na schooltijd de muzieklessen volgt. Ze doet dit samen met haar beste vriendin. ‘Dat vind ik gezellig want dan kunnen we alsnog samen spelen’. En ze geeft haar beste vriendin een knuffel.

De moeder van Samira vindt het initiatief van de MuziekRoute heel goed. ‘Het geld om Samira op muziekles te doen, hebben we gewoonweg niet’. De moeder heeft trots in haar ogen als ze haar dochter klarinet ziet spelen. ‘Dat is toch prachtig om te zien’, aldus Marga.

Dit is een fragment van het Rosa Ensemble.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.