Autocross in Nederland

Als je zojuist uitzending 10 van Campustalk hebt gekeken ben je vast erg nieuwsgierig geworden naar de Nederlandse autocross. Want naast de foute cross zijn er nog veel meer autosport evenementen in Nederland.

Op de officiële site van de Auto Cross Nederland vind je alle evenementen die met autosport te maken hebben. Naast meerdaagse evenementen zijn er ook alle wedstrijden te vinden die zich in Nederland afspelen. Want er spelen erg veel wedstrijden in Nederland af. Elke maand is er wel een wedstrijd te aanschouwen.

De bedoeling van autocross is dat je zo snel mogelijk een bepaald aantal rondes rijdt. Dit gebeurd in grote groepen. Je auto hoeft niet aan veel eisen te voldoen. Het meest belangrijke is dat de auto rijdt. Wel moet elke auto voorzien zijn van een rolkooi ivm veiligheid.

Nederland is onderverdeeld in 4 regio’s. Binnen deze regio’s zijn er heel veel clubs actief die voor hun leden bijna elke weekeinde van maart tot en met oktober club wedstrijden organiseren. Aan het einde van het seizoen worden dan per klasse de punten bij elkaar geteld en kunnen de club kampioenen van dat jaar gehuldigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.