Duurzaam lokaal met coleslaw!

In de achtste aflevering van de zomerse CampusTalk, gingen we in op het succes van de Utrechtse duurzame horeca. Dat is leuk, uit eten, maar hoe zit het met wat je zelf maakt?

Het zal voor niemand als een verrassing komen, dat pakjes en zakjes niet bepaald een duurzame manier van koken zijn. Lekker zelf doen dus! En wat is er nou mooier, dan de zomer aan te grijpen als de ideale gelegenheid om met eigen handen je BBQ-tafel te bereiden?

Een oude bekende side-dish bij de barbecue is de guacamole. Want avocado’s zijn gezond. Toch..? Ja, dat wel, maar ten eerste moet deze wel geïmporteerd worden uit allerlei uithoeken van de wereld (Zuid-Afrika, Israel, Mexico…) en is er tegenwoordig zó veel vraag naar, dat er de laatste tijd sprake is van een heuse avocado-maffia.

En waarom zou je hiet niet lekker lokaal doen? Maak voor deze hete zomerdagen en lekker frisse afwisseling met je barbecue-gerechten met een lekkere, frisse coleslaw!

 

Wat je nodig hebt:

 

200 gram mayonaise

50ml wittewijnazijn

theelepeltje selderijzout

50 gram suiker

500g geraspte witte kool

100g geraspte wortel

Beetje citroensap (zelf persen is wél zo lekker!)

Zout en peper

 

Veel makkelijker wordt het niet: Doe de mayonaise, azijn, selderijzout, suiker, citroensap en de zout en peper in een menkom en mix deze. Terwijl je dressing staat te trekken, was je de kool en wortelen, rasp je die en voeg je vervolgens je dressing toe. All done, yee haw!

Voor maximale duurzaamheid: Witte kool is van pakweg julit tot en met augustus in het seizoen. Wat ook lekker is in de maanden maart-juli, is spitskool. Enjoy!

 

Meer recepten zoals deze? Dan is de BBQ-Bijbel van Julius Jaspers een aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.