,,Het agressieve imago rondom boksen is verleden tijd”

Afbeelding: Jordan Gauger

Boksen is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Op boksscholen melden zich steeds meer studenten en hoogopgeleiden aan, zo ook op boksschool Verbon in Utrecht. ,,Niet alleen bij ons, maar bij alle boksscholen in Nederland is het druk. De bokssport is het niveau ontgroeit dat het hoort bij de straat en agressiviteit.’’, aldus Ingmar Verbon, eigenaar van boksschool Verbon in de Utrechtse buurt Tuinwijk.

Veiliger imago

Ingmar Verbon met boksers in Boksschool Verbon (Utrecht)

,,Niet iedereen kan ook zomaar boksles geven. Als een boksschool is aangesloten bij de Nederlandse Boksbond van het NOC NSF, zijn alle trainers van die boksschool opgeleid om tot een bepaald niveau les te kunnen geven. Als boksers genoeg kennis bezitten kunnen ze doorstromen naar verenigingen. Zo wordt het boksen op een goede en veilige manier overgedragen. We zien dat steeds meer studenten en hoogopgeleiden zich bij boksscholen aanmelden, mede vanuit de wetenschap dat ze veilig begeleid worden.’’

Ultieme uitlaatklep 

,,Er wordt daarnaast veel rustiger gebokst dan in het verleden. We hebben een wedstrijdgroep waar het er iets harder aan toegaat, maar over het algemeen is het zo dat mensen hier komen om stoom af te blazen. Boksen is een ideale uitlaatklep, misschien zelfs nog effectiever dan andere sporten. Je hebt geen tijd om even opzij te kijken of je gedachten af te laten dwalen. Als je ermee bezig bent kun je aan niks anders denken dan aan boksen. Je zit met je tegenstander in een kleine bubbel. Daarom komen mensen met een voldaan gevoel de boksschool uit, en komen ze vervolgens ook weer terug.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.