Is er over 50 jaar weer een middenschip van de Dom?

Als het ligt aan Stichting Voorbereiding Herbouw Schip Domkerk, komt het middenschip ooit weer terug op het Domplein. In 1674 werd het middenschip verwoest door een grote storm die over Nederland raasde. De organisatie noemde het project niet voor niets Project 2074. De voltooiing van het middenschip staat gepland voor 2074, dit is dan precies 400 jaar na het instorten van het middenschip.

Bron: Het Utrechts Archief

Hoe het middenschip er uitzag is goed te zien op afbeeldingen van het Utrechts Archief.

In de tweede aflevering van het zomerseizoen 2016/2017 van CampusTalk werd al een kijkje genomen op het Domplein. Zandkunstenaar Maxim Gazendam was bezig met het maken van een kunstwerk om het verhaal van het middenschip te vertellen. Veel inwoners uit Utrecht kende volgens hem en Frans Amsing nog niet het verhaal. Samen bedachten zij het idee om dit verhaal kenbaar te maken aan de menigte. De zandsculpturen moesten hier verandering in brengen. In aflevering acht van het zomerseizoen 2016/2017 van CampusTalk gingen wij kijken naar het eindresultaat.

Of dit project ooit echt zal gaan plaatsvinden is nog maar de vraag. Mocht het middenschip terugkeren, dan zal er ook nog genoeg gediscussieerd worden over de vorm. We zullen het voorlopig nog maar moeten doen met de Dom zelf. Kijk hier indrukwekkende beelden van de toren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.