Het weerbericht: hoe ging dat vroeger?

In het hartje van Utrecht zit het museum Sonnenborgh. Buys Ballot himself heeft hier in 1853 het KNMI opgericht. In de laatste aflevering van dit seizoen zag je waarom Sonnenborgh hier zo’n geschikte locatie voor was. De sterrenwacht zat al langer op deze plek, maar nu kon hier ook het weer gemeten worden. Dit ging vroeger natuurlijk helemaal anders dan nu, met alle moderne technieken die we voorhanden hebben. De directeur van Sonnenborgh – Bas Nugteren – laat ons zien met welke ‘apparaten’ het weer vroeger gemeten werd en hoe dit dan precies werkte.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.