Hoe breng je kinderen in beweging?

Het is niet voor niets, dat de Hartstichting de handen ineengeslagen heeft met de KNVB, tegen de toename van obesitas onder kinderen. Niet alleen is de voetbalbond de grootste sportorganisatie van Nederland, maar ook de snelst groeiende onder de meisjes. Met de actie, ‘speel je fit’, willen de organisaties met behulp van ‘ambassadeurs’ kinderen weer aan het buitenspelen krijgen.

Verloop overgewicht bij jongeren. Bron: CBS Statline

En dat is nodig.  Echter, in de periode 2013-2015 is er, na een moment van stijging weer een lichte daling te zien van het gemiddelde percentage van jongens en meisjes met overgewicht. Desondanks zetten de KNVB en de Hartstichting door om het probleem in zijn volledigheid de wereld uit te helpen, door kinderen te inspireren met leuke buitenactiviteiten.

Dat vloggers worden ingezet, is iets nieuws; ”Wij hebben jarenlang social media als een soort oorzaak, of vijand neergezet, maar we proberen nu juist social media te gebruiken in ons voordeel”, zegt David Verschoor van de Hartstichting. Ook, zo licht hij toe: ”Voorheen hebben wij ons altijd al gefixeerd op het voorlichten van ouders en het onderwijs. Dit is alleen een nieuwe inzet, die voorlopig hoopvol lijkt te zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.