Hoe word ik een succesvolle foodblogger?

Foto: Marit Tiesema

Toen Marit Tiesema zeventien jaar was begon ze zich bezig te houden met voeding. Wat begon als een manier om fit te worden, veranderde al snel in een passie voor voeding . Ze begon met bloggen over eten via Instagram en inmiddels heeft ze al bijna 6000 volgers.

“Afgelopen jaar had ik in het buitenland last van gezondheidsproblemen. Hierdoor begon ik voedsel echt als een medicijn te zien, in plaats van als een middel om af te vallen en fit te zijn. Door mijn problemen werd ik gemotiveerd om dit met anderen te delen en dit doe ik via mijn Instagrampagina: The Ultimate Addiction.”

De startende foodblogger
Marit heeft 5.932 volgers op haar bloggerspagina. Bijna elke dag post ze een foto van haar ontbijt, lunch, snack of avondeten. Voor de beginnende foodblogger heeft zij een paar tips:

Passie
Natuurlijk moet je een passie hebben voor eten. Er zal waarschijnlijk een reden zijn waarom je die passie met anderen wil delen. Als je het alleen voor jezelf doet zal het zwaar worden, omdat je dan geen “drang” voelt om door te gaan met het posten van foto’s of berichten.

Moodboard
Voor mijn instagramfoto’s gebruik ik gewoon mijn iPhone. Vermijd Instagramfilters, dan ziet je foto er al gauw nep uit. Zorg ervoor dat je een vaste stijl hebt. Je pagina is namelijk een soort moodboard: Volgers kijken maar even op je pagina en willen dan een snelle indruk hebben van jouw stijl. Wees duidelijk voor wat je staat. Post je een keer een vegan gerecht en de volgende dag een bakje yoghurt? Dan zullen je vegan followers verward zijn als je niet duidelijk aangeeft dat je geen veganist bent.

Be an addict
Als je niet zo van de social media bent zal het lastig worden. Je zult namelijk elke dag met social media om moeten gaan, ook als je even geen zin hebt. Als foodblogger maak je foto’s of berichten over wat je eet. Je hebt volgers en zij willen weten wat je aan het doen bent als je geen recept of iets dergelijks met ze deelt. Doe je dit niet? Dan raak je volgers kwijt.

Marit is momenteel bezig maar afstudeerscriptie en hoopt na haar studie door te kunnen gaan als social influencer. Wie zich ook bezig houdt in de culinaire wereld is Sanne Veldhoven. In aflevering 10 van het zomerseizoen 2016-2017 van CampusTalk hebben we het met haar over de laatste foodtrends in Nederland. Ben je nou benieuwd hoe het leven van een foodblogger er soms uit ziet? Check dan deze clip:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.