Met genoeg geld de zomer door

Maar liefst 1 op de 5 inwoners in Nederland heeft grote financiële schulden. Deze schulden zijn niet alleen een probleem voor de persoon zelf, maar soms ook voor de rest van de samenleving. Daarom hebben we hier vijf tips op een rijtje gezet, zodat je na de zomervakantie niet opeens met schulden terug in Nederland komt.

  1. Je hoort het in elke reclame die gaat over leningen. Geld lenen kost geld! Leen daarom niet onnodig geld bij. Doe je het eenmalig omdat je op vakantie gaat? Kijk dan van tevoren goed naar hoeveel je precies nodig hebt.
  1. Houdt een boekje bij. Oké, wie doet dat nog als we ook op onze telefoon kunnen bankieren? Toch werkt het beter om op papier naast elkaar te zetten wat je uitgaven en inkomen zijn. Zo kun je je gegevens makkelijk en snel terugvinden.
  1. Zoek een (zomer)bijbaantje. Wil je graag veel geld op vakantie uitgeven en niet bijlenen? Zorg er dan voor dat je de nodige werkuren maakt in het restaurant, in de supermarkt of bij de groenteboer waar je bessen kunt plukken. Het geld stroomt natuurlijk niet zomaar binnen.
  1. Verlaag je standaard. Terrassen in de zon met een lekker wijntje is natuurlijk heel fijn, maar zo’n middagje kost je al gauw een tientje per persoon. In de supermarkt kun je voor zo’n zes euro een flesje halen. Dat is toch winnen?!
  1. De zomerschoonmaak. Die oude schoenen die in de hoek van je kamer liggen ga je echt niet meer aantrekken. Gooi ze niet weg, verkoop ze door! Wie weet haal je daar nog wat centen uit!

Dat je zonder schulden op vakantie kan is nog best een dingetje. Maar liefst 9000 duizend jongeren in Utrecht zitten in de schulden. In aflevering zeven van het CampusTalk zomerseizoen hebben we het over een nieuw schuldenfonds voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Heb je nu nog geen schuld, maar zit er een studieschuld aan te komen over een paar jaar? Kijk dan dit filmpje:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.