Mijnbouw in Afrika: Veel technischer dan je denkt

Mijnbouw in Afrika wordt vaak geassocieerd met kinderarbeid. Maar de mijnbouw van tegenwoordig bestaat vooral uit professionals en grote machines. Het beeld dat we hebben van ondergrondse gangen is ook niet altijd juist. Veel mijnen in Afrika zijn namelijk open mijnen, dit zijn enorme kuilen in de grond waar grondstoffen vandaan worden gehaald.

Remco Doensen weet veel van deze mijnen. Hij heeft het bedrijf Inter Find Recruitment opgezet en helpt mensen door middel van zijn website aan een baan in Afrika. Vaak is dit in de mijnbouw. “Zo’n 70% van de mensen die nodig zijn in de mijnbouw zijn technische mensen”, zegt Remco. “De mijnen tegenwoordig zijn volledig geautomatiseerd. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde caterpillarmachines. Dit zijn enorme graafmachines die misschien wel tien keer zo groot zijn als vrachtwagens in Nederland. Deze machines kunnen 24 uur per dag en 365 dagen per jaar doorgaan.”

Mijnwerkers die met een sikkel in de grond hakken zijn overbodig geworden. De machines nemen namelijk hun taken over. Wel komt er op technisch gebied nog een heleboel kijken bij de mijnbouw. De machines moeten bijvoorbeeld ook onderhouden worden. “Er is veel onderhoudspersoneel nodig, maar ook geologen. Zij moeten per slot van rekening kijken waar er gegraven kan worden,”legt Remco uit. “Verder heb je nog een mijnmanager, catering en veel logistiek nodig.”

Het idee van ondergrondse mijnen waarin mensen alles met de hand moeten doen, lijkt in Afrika dus steeds minder voor te komen. Als je meer wil weten over het bedrijf van Remco, of toevallig zelf op zoek bent naar een baan in de mijnbouw in Afrika, neem dan even een kijkje op http://interfindrecruitment.com

Voor het item over mijnbouw in Afrika kan je een kijkje nemen op http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.