Multifunctionele gebouwen, een nieuwe trend

Multifunctionele gebouwen. Het is een trend die je de laatste jaren steeds meer terugziet. Oude bedrijven, gebouwen, hotels of fabrieken worden omgebouwd tot evenementenlocaties of nieuwe kantoren waar honderden jonge ondernemers hun eigen bedrijven vestigen.

Vechtclub XL
In aflevering 12 van het zomerseizoen 2016-2017 van CampusTalk was Vechtclub XL de thuishaven van het event FuckUp Nights. Hier spraken mensen over vervelende tegenslagen, fatale beslissingen of slechte inschattingsfouten binnen hun (voormalige) projecten.

Vechtclub XL is een goed voorbeeld van een multifunctioneel gebouw. Het voormalige OPG-complex is sinds 2012 omgetoverd tot een bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve ondernemers. Maar buiten de vestiging van kleine nieuwe bedrijven is er ook ruimte voor publieke evenementen, exposities, winkels en een restaurant.

Gevangenis Het Wolvenplein
De voormalige gevangenis bij het Wolvenplein huisvest tegenwoordig geen criminelen en boeven meer, maar creatieve ondernemers en bedrijven. De gevangenis, ook Evenementenlocatie De Lik genoemd, kan gehuurd worden voor persoonlijke events, pop-up restaurants, borrels en feestjes, rondleidingen en er worden zelfs films en series opgenomen.

Werfkelders in Utrecht
Naast de Dom, de Neude en de grachten zijn de Utrechtse werfkelders toch wel hetgeen wat de stad zo uniek maakt. En die werfkelders kun je afhuren voor een pensioensfeest of afstudeerborrel of kun je allerlei workshops volgen, van tegels verven tot moleculair koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.