“Soms sta je te huilen in je pak”

Door Bob Brinkman en Bennett van Fessem

Zodra Peter zijn furry-kostuum (een soort dierenpak, qua stijl vergelijkbaar met de karakters uit Disneyland) mag hij niet meer praten. “Dat zou de illusie anders verpesten.” Wel doet Peter er alles aan zijn furry: Bing de Wolf, zo uitgesproken mogelijk te laten door middel van zijn bewegingen. Hij springt, danst, houdt zijn handen voor zijn ogen als hij zich schaamt en knuffelt met iedereen die langskomt. “In deze community knuffelen wij!”

Bing (linksonder) en zijn vrienden bij de tandarts.

 

 

 

 

 

 

 

 

De magie van het ‘fursuiten‘ – het werkwoord van een pak aantrekken en daarmee een ander karakter aanmeten – ligt hem volgens Peter bij het mensen blijmaken. De lach die hij op de gezichten van mensen kan toveren. “Het maakt de mensen niet uit of je een bekende Mickey Mouse bent in een pretpark of een onbekender beest zoals Bing. Mensen krijgen een glimlach op het gezicht.”

Jaarlijks vertrekt Peter met Bing en andere ‘fursuiters’ naar een ziekenhuis om zieke kinderen blij te maken. Ze rennen en dollen met die kinderen. Ookal is het dertig graden is zo’n kostuum, dat maakt Peter op dat moment niets uit. “Als je dan terugloopt naar de kleedruimte en die kinderen achter je hoort roepen: ‘BING WE HOUDEN VAN JE!’. Dan sta ik in mijn pak je huilen.”

Peter moet lachen om het idee dat er ooit misschien wel een televisieserie over de furry’s zou komen. “Dat lijkt mij een leuk idee! Ik doe graag mee.” Volgens hem winnen de furry’s al aan populariteit en bekendheid de afgelopen jaren. De toekomst ziet hij daarom rooskleurig voor zich: meer bekendheid en meer furry’s! Want iedereen is welkom in de wereld van de harige pakken.

Wil je zelf ook een pak maken? Klik dan hier voor inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.