Van geitenyoga tot bieryoga, welk soort past bij jou?

In de achtste uitzending van het zomerseizoen van CampusTalk 2016-2017 zijn we op bezoek geweest bij een lesje geitenyoga op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos.

Dat yoga hipper dan hip is, is niet te ontkennen. Vraag maar eens rond bij je vrienden en familie wie er allemaal aan yoga doet. Maar wat vooral een hype is geworden, is bijzondere soorten yoga doen. Je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat een yoga variant. We hebben een aantal soorten yoga, én waar je dat kan doen, voor je op een rijtje gezet!

Kattenyoga

Niet alleen geitjes blijken een geschikte yogapartner te zijn, ook tientallen pluizige bolletjes die op je klimmen, je kopjes geven en op je afkomen zorgen voor een leuke yogales. Hoewel de kattenyoga nog niet heel populair is in Nederland heeft Kattencafé Kopjes de trend opgepikt. Onder de naam cats on mats organiseert het café elke maandagavond kattenyoga.
Bekijk hieronder de video van kattenyoga in het Sydney Cat Café in Australië.
(tekst loop door onder de video) 

Bieryoga

Optimaal ontspannen doen ze in Duitsland op een hele andere manier, alleen yoga is niet genoeg en dus nemen zij er gerust een lekker koud biertje bij. Maar zomaar gaan zitten en je biertje opdrinken zit er niet in, terwijl je je yoga-oefeningen doet balanceert je flesje bier op je hoofd of knie. Inmiddels heeft een sportschool in Drenthe deze nieuwe vorm van yoga opgezet. Wie weet verwelkomen wij binnenkort ook Bieryoga in Utrecht? Voor nu kan je je vakantie naar Duitsland boeken, op bieryoga.de vind je meer informatie over de locaties van de bieryoga.

Lachyoga
Voor nuchtere types is yoga misschien niet helemaal weggelegd, maar een lesje lachyoga is voor íedereen een aanrader. Lachyoga klinkt misschien heel grappig maar is een serieuze aangelegenheid, de lachyoga grijpt terug naar eeuwenoude oosterse tradities. Lachyoga is volgens de organisatie ook een perfecte manier om je collega’s eens informeel te leren kennen, je hoeft niet bang te zijn voor gekke houdingen want bij bedrijfsyoga lig je niet op de grond.


YogaCello
Iets heel anders dan lachyoga of geitenyoga is de bijzondere variant van Evelien Fokker. Zij wil van haar yogalessen een ultieme ervaring maken en dus heeft ze haar cello ingezet. De lage tonen van de cello in combinatie met haar zang brengen je in een ultieme rust. Op de gevoeligesnaar.nl vind je meer informatie.

Kan je geen genoeg krijgen van yoga? Dan staat je binnenkort een leuk weekend te wachten, van 23 tot en met 25 juni vindt het Yogafestival op Terschelling plaats. Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.