Een duik in de wereld van de alternatieve zwemles

Geen zwemles meer op school? Of ben je al die normale zwemlessen gewoon simpelweg zat. Niet getreurd want er zijn genoeg alternatieven. In Campustalk 2 van de Herfsteditie 17-18 zag je meer over schoolzwemmen. Er zijn echter, net als met yoga, heel veel variaties op de zwemles. We lichtten er drie uit.

Door Youssef Driuch en Imke Slump

Disco zwemmen: 

Tijdens Discozwemmen kunnen kinderen dansen op de nieuwste hits, gedraaid door een DJ. Het bad wordt dan omgetoverd tot een heuse disco met speciale lichteffecten. Ideaal voor iedereen tussen de 2 en 16 jaar, die graag wil zwemmen en dansen tegelijk. Zo leer je op een leuke en speelse manier om te zwemmen. Dit kan o.a. bij ‘T Kikkerfort in Breukelen en bij Laco in Driebergen.

 

Natte gymles: 

Dit is een steeds populairder wordend alternatief voor de traditionele zwemles. Tijdens een natte gymles wordt eigenlijk de gymles gecombineerd met de zwemles. Zo slaan scholen twee vliegen in een klap. Ook bespaart het natuurlijk tijd. Wat doe je dan tijdens zo een natte gymles? Net als in Campustalk 2 wordt laten zien, spelen kinderen bijvoorbeeld balspelletjes in het water. Verder doen ze veel verschillende andere activiteiten en spelletjes. Zo leren kinderen op een leuke en leerzame manier zwemmen.

 

Zeemeermin zwemmen:

Dit is een variant die de laatste tijd aan steeds populairder wordt. Zo werd in februari het eerste NK-Zeemeerminzwemmen gehouden. Zeemeerminzwemmen is in principe hetzelfde als normaal zwemmen maar dan met een heel groot verschil. Beide voeten worden in een zeemeerminstaart gehesen. Het doel van zeemeerminzwemmen is om zwemmen leuk te maken voor kinderen en dan met name meiden. Zo kunnen zij ook op een leuke en interessante manier leren zwemmen. Wil je hier meer over weten lees dan dit artikel op Campusblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.